Din makas roll i den privata ekonomin

Vilka är konsekvenserna av en organisation där inköpsavdelningen är helt oberoende och arbetar utan att förstå organisationens ekonomiavdelning? Inköpsavdelning Du kan överanvända den. Finansavdelningen tappar kontrollen. Misförståelser och konflikter mellan de två avdelningarna. Som ett resultat kollapsar organisatorisk tillväxt.

På samma sätt, om din personliga ekonomi behandlas av endast en partner, kan det finnas många brister mellan dig och din partner när det gäller besparingar och utgiftsmönster. Detta orsakar missförstånd och stress mellan man och hustru. Istället för att planera oberoende besparingar och kostnader hjälper planering av varandras behov dig att hantera dina pengar effektivt och nå dina ekonomiska mål.

Ni går ut och äter middag tillsammans. Ni går på bio tillsammans. Vill du hantera din hushållsbudget tillsammans? Detta skapar pengar kompatibilitet för dig och din partner. De två kan ha en bättre relation och förståelse med varandra.

Varför är det så viktigt?

Du kanske undrar varför din personliga ekonomi ska hanteras av båda parter. Här är några punkter att tänka på.

1) I en nödsituation:

Om en partner som hanterar den privata ekonomin stöter på en olycka och måste läggas på sjukhus i en månad eller så, hur driver partnern showen?

Om en partner tappar en plånbok med alla sina kredit- och betalkort i händelse av en olycka, hur blockerade partnern kortet innan det missbrukades? Var hittade han den informationen?

I en nödsituation är ingenting nyttigt annat än att hantera personlig ekonomi tillsammans.

2) Faktisk lönsam budget:

När du förbereder en budget för ensam familj kan du inte förvänta dig att din partner ska spendera inom din budget. Om du förbereder en budget med din partner kommer han att gå vidare för att hjälpa dig att spara mer.

Vänligen prova detta. Engagera partners i budgetering och övervaka utgifter. Kostnaderna minskar varje dag, och båda börjar spendera medvetet.

3) Kombinerade ekonomiska mål:

Det är en bra idé att identifiera din partners mål såväl som din partners mål och se till att det finns mål som strider mot dina mål.

Du kanske vill gå i pension och bosätta dig i samma arbetsstad. Din partner kanske dock vill slå sig ner på sin ursprungliga plats.

Du kan planera att köpa en jordbrukare för att spendera din fritid. Din partner kan dock vara intresserad av att spendera sin fritid på olika platser som sommarorter och andra turistattraktioner. En tidsdelningsplats med en reseleverantör kan vara lämplig för detta ändamål.

Därför är det mycket lättare och billigare att identifiera och lösa oenigheter om ekonomiska mål på planritningsnivå än på exekveringsnivå.

Överkomma hinder:

Det finns flera hinder eller invändningar mot att involvera en partner i hanteringen av den personliga ekonomin. Hur hanterar du det?

1) Ingen tid:

Min partner har inte tillräckligt med tid för att se dessa saker. “Jag har inte tid” är en fel ursäkt. Om det är en av dina prioriteringar kommer det säkert på något sätt att hitta sin tidpunkt. Det enda är att du inte känner igen det som en av dina prioriteringar. Personlig ekonomi är definitivt en prioritet för alla familjer eftersom de säkerställer din framtid.

2) Inte intresserad:

Min partner är inte intresserad av personlig ekonomi. Alla är intresserade av sin framtid och deras barns framtid. Så logiskt sett bör alla vara intresserade av personlig ekonomi. Du måste motivera dem och få dem att förstå ArticleFind, hur viktig personlig ekonomisk förvaltning är för att uppnå sina mål i livet.

3) Jag vet inte:

Min partner känner inte till personlig ekonomi. Ingen i denna värld har färdigheter i penninghantering. Vi studerar alla här här. Så varför inte utbilda honom om personlig ekonomi? Pengarhantering är en viktig livsfärdighet. Alla behöver veta. Du vill att ditt barn ska hantera pengar bättre och smartare. Vill du först utbilda din partner?

Att engagera och övervinna hindren för att engagera partners i personlig ekonomisk förvaltning är en livsförändrande rörelse. Missa det inte. Tillsammans kommer du att kunna uppnå dina livsmål enklare och snabbare.

Related Posts

Ekonomisk planering förklaras

Det första steget i den ekonomiska planeringsprocessen kan vara gratis. Det är en chans för finansplaneraren att förstå din situation

5 praktiska tips för att bygga en finansiell karriär

Ekonomiska karriärer är fräscha och kan vara skrämmande. Men dessa grundläggande steg och pragmatik gör att man kan växa i

En guide för att välja finanssektorn som ett karriäralternativ

En karriär inom finansbranschen är allmänt erkänd för de smärtsamma prestationer som den har gjort. Vi kan dock inte förneka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *